Thomas Oberender,

i lindur në vitin 1966 në Jena, GDR, është autor, kurator dhe organizator i festivalit. Ka punuar si bashkë-drejtor i Schauspielhaus Bochum dhe Zürich, si dhe ishte udhëheqës i teatrit të Festivalit të Salzburgut. Nga viti 2011 deri në 2021 ishte drejtor artistik i Berliner Festspiele / Martin Gropiusbau. Seria e programeve «Immersion», që ai themeloi në vitin 2016, prodhoi formate dhe komisione të reja për artistët bashkëkohorë në ndërthurjen e teatrit dhe arteve pamore, duke përfshirë rindërtimin e njerëzve të «Palace of the Republic» në Berlinin Lindor si «Palace of Counter-Narratives» në Berlin Perëndimor, ekspozitën e parë pa-emetime për ndryshimet klimatike «Down to Earth» në Gropiusbau të Berlinit, dhe projektin e dedikuar David Bowie «The Sun Machine is Coming Down» në ICC Berlin. Ka punuar ngushtë me artistë si Susanne Kennedy, Markus Selg, Vegard Vinge dhe Ida Müller, Ed Atkins, Philippe Parreno dhe Tino Sehgal. Që nga viti 2018, ka hapur planetariume si ekspozuese për artistët e pamoralshëm dhe kompozitorët e epokës dixhitale me serinë që ai ka nisur, «The New Infinity». Librat më të fundit janë «The Living Exhibition» (Spector Books 2022) dhe «Empowerment Ost», i botuar nga Tropen Verlag Berlin (2020).